Artiskoksoufflé med butterdejsgitter:

Print Recipe
Artiskoksoufflé med butterdejsgitter:
Antal personer
Ingredienser
Artiskoksouffle med butterdejgs gitter
Souffledejg:
Butterdejs gitter:
Antal personer
Ingredienser
Artiskoksouffle med butterdejgs gitter
Souffledejg:
Butterdejs gitter:
Instruktioner
Artiskoksoufflé med butterdejsgitter
  1. Skyl artiskokkerne. Skær stilken af så tæt på bunden som muligt, skær den øverste tredejedel af den rå artiskok.. Kog artiskokkerne knap møre i letsaltet vand, ca. 35. min. tilsat citronskiver. Lad dem dryppe af med bunden i vejret. Løft skægget og de inderste tynde blade ud, så artiskokken danner en skål.
Soufflédej:
  1. Lad artiskokkerne fra dåse dryppe af. Del bundene og blend dem til pure. Sær ovnen på 225° c. Smelt smørret i en gryde og rør det glat med melet. Det må ikke tage farve. Spæd med mælken og lad det koge godt igennem under konstant omrøring. Tag gryden fra varmen og lad den køle af. Del æggene i blommer og hvider (forsigtig) Rør æggeblommerne sammen med maizenamel og rør blandingen i massen lidt af gangen. Tilsmag med salt og caryennepeber. Sæt de udhulede artiskokker i et fad el. lignende. Læg en smørklat i hver og dæk dem med smurt pergament, og sæt dem i ovnen. Pisk æggehviderne stive. Rør artiskokmosen i saucen og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Hæld dejen i de udhulede forvarmede friske artiskokker. Bag dem gyldne på nederste rille i ovnen 15 til 20 min. Serveres straks.
Butterdejs gitter:
  1. Rul butterdejspladerne ud på et melet bord, perforér det med butterdejsjernet. Skil og del stykker af, pensl med æggehvide og bag dem i en varm ovn ca. 20 min ved 200°c
Del denne opskrift
 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *