Bagte marcipanæbler med mandelkrokant, parfait og sprøde æbler
Ingredienser
Instruktioner
Marcipanæbler
  1. Fjern kernehuset og stilken. Riv marcipanen og ælt den sammen med smørret og de hakkede nødder. Æblerne fyldes med marcipanen, rulles i smeltet smør og derefter en blanding af sukker og kanel. Æblerne bages ved 170 gr. I ca 45 min. Og serveres lune. (hold øje med dem) Sprøde æbler. Laven smule sukker lage i en gryde. Fjern kernehuset og skær æblerne i meget tynde skiver evt. på et mandolin jern. Kom dem i sukker lage og her efter på bagepapir. Kom bagepapir henover og kom en plade på. Bag ca. 15 min ved 150 gr. De skal være sprøde og gyldne. Brombær coulis og marineret brombær. kog sukker op med stjerne anis og kanel. kom lidt lage hen over ca. 20 bær og sæt på køl. kog resten op med brombærrene blend sigt kernerne fra. Og gem på køl til servering. Jeg skal nok vise den første tallerken.
Vanilje parfait
  1. kom lidt sukker på en varm pande og tilsæt ca. 30 gr. Mandler, karamelliser dem og køl dem af. Hak dem i mindre stykker og vend dem i din iscreme før de kommer på frost. pisk æggeblommer, sukker og vanilje til æggesnaps og vend snapsen med let pisket fløde. Ismassen fordeles i aluforme og sættes på frost til servering. Denne kan laves dagen før, men skal så sættes på køl en V2 time før servering.