Antal personer |
|
Ingredienser
Mandelsauce
- dl ¼ sødmælk
- ¼ dl. fløde
- 100 g marcipan
- 6 æggeblommer pasteuriserede
- 75 g. melis
Pandekage
- 90 g mel
- 1 dl mælk
- 300 g blommer (friske)
- Salt
- citronskal
- 3 æggehvider
- 80 g smør
Servering og pynt
Ingredienser
Mandelsauce
Pandekage
Servering og pynt
|
|
Instruktioner
Mandelsauce
- Bring mælken + fløden i kog tilsæt den revne marcipan. Pisk æggeblommer og sukker sammen til det er lyst og skummende. Tag den let afsvalede mælke/marcipan suppe og pisk det i en tynd stråle ned i æggemassen. Forsæt piskningen i vandbad/eller meget svagt blus - indtil det tykner. Forsæt piskningen til den er næsten afkølet.
Pandekage
- Vask & skær blommerne i fileter. Bland mel, mælk, æggeblommer, salt, flormelis og reven citronskal omhyggeligt til en jævn dej. Vend de stiftpiskede æggehvider i dejen. Smelt en ¼ del af smørret på en varm pande, læg en ¼ del af blommefileterne på panden og hæld ¼ del af dejen på . Når bunden er er fast og gylden, skal pandekagen vendes, og bages færdig ganske kort. Bag ved middel varme. Tag derefter blommepandekagen fra, og hold den lun. Eller den kan tåle at blive opvarmet.
Servering og pynt
- Hæld lidt lun mandelsauce på en stor varm tallerken, Læg pandekagen i midten. Og drys til sidst lidt florsukker gennem en sigte henover. Pynt med lidt striber af syltetøj
Del denne opskrift