Antal personer |
|
Ingredienser
Filodej
Underlag i kurv
- 2 stk gulerod
- 1/3 knoldselleri
- olivenolie
- smør
Fiskefyld
Pesto
- 1 bdt. basilikum
- pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- 30 g parmasanost
- olivenolie
Ingredienser
Filodej
Underlag i kurv
Fiskefyld
Pesto
|
|
Instruktioner
Filodej
- Filodej: skæres i 12 kvadrater på ca. 10x 10 cm. Pensl dem med smeltet smør. Vend en dejplade af dem ned over en alu.form, vend den næste, så spidserne er lidt forskudt i forhold til den første, vend den sidste over så spidserne er "jævnt" fordelt, klap den blidt, pensel ydersiden med smør. Bag dem ca. 15 min. ved 200°c
Underlag i kurv
- Gulerødder og knoldselleri skæres i fin BRUNOISE (fine terninger), sauteres i ½ olivenolie og ½ smør til de er møre AL DENTE (stadig med lidt sprødhed og bid i) krydres med salt og peber.
Fiskefyld
- Blæksprutter, kammuslinger og rejer, renses og skæres i ca. lige store dele. På en næsten tør, meget hed pande, i et par dråber olivenolie kommes 1 rød & 1 grøn renset frisk chili. Rist fiskestykkerne ca. 2. min. til de skifter farve, konsistens, anrettes på urteblandingen i kurven. Dryppes med pesto saucen.
Pesto
- Skyl basilikummen og fjern stilkene, rist pinjekernerne i ovn eller på tør pande, pil hvidløget, riv parmesanen. Kom delene i blenderen, og tilsæt olivenolie lidt ad gangen. Den færdige pesto skal have konsistens som rørt smør.
Del denne opskrift