Antal personer |
|
Ingredienser
Muffins
- 1 dl god olivenolie
- 2 dl ½hvedemel
- ½ spsk bagepulver
- 1 stort æg
- 1 dl sødmælk
- 400 g revet squash
- 50 g revet ost
- 2 spsk hakkede krydderurter
- salt & peber
- forme
Rødbede compot
Mandelknas
- 100 g mandler
- ½ l lunkent vand
- 100 g bordsalt
- bagepapir
Ingredienser
Muffins
Rødbede compot
Mandelknas
|
|
Instruktioner
Muffins
- Forvarm ovnen på 200°c, smør formene med olie, sigt melet, bagepulver og salt ned i en stor røreskål. I en anden skål pisk æg, mælk og resten af olivenolien, blandes godt sammen. Kom æggeblandingen ned i melblandingen og rør forsigtigt sammen Vend/løft forsigtigt den revne squash, revet ost og de hakkede krydderurter i dejen, det er helt ok at det klumper lidt. Fordel muffinsdejen i formene, de skal fyldes 2/3 op. Sættes derefter i den varme ovn, bages ca. 25 minutter indtil de er hævede og gyldne.
Rødbede compot
- Rødbeden skrælles og strimles på den grove side af et rivejern. Balsamico koges ind med en sjat sukker til det tykner let. Afkøles og blandes med rødbedestrimlerne.
Mandelknas
- Overhæld mandlerne med lunkent vand, tilsæt salt under omrøring til saltet er opløst. Stil dem til hvile 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på bagepapir med lidt fedtstof. Bag mandlerne i ovnen, vend dem til fedtstoffet er væk, lad mandlerne køle af, knus dem til knas.
Servering
- Muffinen deles og serveres med tynde skiver røget oksefilet og serranoskinke, rødbedecompot og mandelknas
Del denne opskrift