Rødtungefilet i rødvins sauce: | |
Rødvins sauce: | |
2 løg lidt timian 60 g. smør |
Hak løg og gulerod fint, svits det i smørret et par min. må ikke tage farve, tilsæt vin og timiankvist og lad fonden koge ind til det 1/2. Si fonden og lad den køle lidt af. Pisk stk. af det kolde smør i, mens fonden varmer op til lige under kogepunktet ca. 90 °C. smag til med S + P. Saucen må, ikke koge efter smørret er tilsat. |
|
|
Selleripuré: |
|
Selleripuré 1/2 dl. mælk 30 g.
smør |
Skræl sellerierne og skær dem i terninger' 1x1 cm, kog dem i vand og mælk, ved svag varme, i ca. 15 min, under låg. |
|
|
Fisk: |
|
4 rødtungefileter fiskefond haricots verts |
Sæt ovnen på 250 . Smør et fad godt og løg rødtungefileterne i. Hæld fiskefondet over, dryp med citronsaft og kruder med S+P. Dæk fadet med pergament og stil det ca. 5 min. |
|
|
|
|
|