Torvets friske fisk med valnødde sauce: | |
2 Aborrer 3 spsk. smør 4 skiver bacon 2 røde æbler s
alt |
Start med at skrab fisken fri for slim
fra halen mod hovedet og skyl den. |
Saucen: |
|
muslinge sky 2 dl. piskefløde 100 g. valnødder 100 g bred. persille saft af 1 citron salt & peber
|
Børst muslingerne under rindende koldt vand. Kasser åbnede muslinger, der ikke lukker sig ved et let slag mod bordet. Smelt smørret i en sauterpande/gryde, og læg muslingerne i. Damp dem under låg i 3-5 min. Ryst gryden jævnlig. Tag muslingerne op med en hulske, si fonden og gem den. Tag muslingerne ud af skallen, kasser dem som ikke har åbnet sig, fjern den mørke streng. Mos de kogte kartofler, rør mosen med muslingefonden sammen med fløden. Blend valnødderne og persillen. Rør det i den varme sauce lige før serveringen og smag til med citronsaft, salt + pebermølle.
|
Stegning og anretning af fisk: | |
Krydr fiskestykkerne med salt og peber. Hæld olie i en varm pande, læg fisken på med skind siden nedad. Skru ned for varmen, når skindet begynder at brune.
OBS:
Fiske stykkerne skal ikke vendes.
|