Æbledampet Rødtungefilet:
   

5 æbler

100 g smør

½ dl. piskefløde

rødtungefilet

2 sk. rugbrød

andefedt

frisk spinat

smør

stenbiderrogn

 

Skræl æblerne (fjern kærnehuset) og skær dem i tynde både. Damp dem møre i smør og lidt vand. Tilsat lidt citronsaft. Tag nogle af de halvmøre både fra til pynt.

Purer de resterende æblebåde og lage gennem en sigte. Tilsæt fløde og smag til med salt og pebermøIIe.

Del og ordn rødtungefileterne:
Skær de tynde skiver rugbrød i små tern og steg dem sprøde i andefedt. Hæld dem derefter på noget fedtsugende.

Skyld spinatbladene grundigt, og pres vandet fra. Damp det nogle min. i smør, lidt reven citronskal, salt og peber.

Varm æblepuré saucen op til kogepunktet og damp forsigtigt de ordnede rødtungefileter forsigtigt ca. 1 min. træk gryden væk fra varmen og læg låg på .

Tag rødtungefileterne op efter
8 min. og anret dem på en varm tallerken,med den dampede spinat som fundament.

Varm æblepuré-saucen igennem og hæld den over fisken. Garner med frisk stenbiderrogn og drys med rugbrøds terninger.