Bagt laks med hvid puré, gulerod og rødbede.

Ca. 100 gr. Laks pr. person

Smør

 

 

Ordn laksen og kom den på bage papir, krydr den med salt, peber og en smule sukker.gør det gerne dagen før, så den trækker smag.

Du kan dele den op i portions stykker så du er sikker på, at du har nok.

Bag den i ovn ca. 2ø min, ved 18ø gr. men hold øje for den rnå godt være rosa inden i.

Laksen kan fint bages i forvejen, den skal ikke være varm, men skal heller ikke være køleskabskold så tag den gerne ud i god tid.

 

 

Blandede rodfrugter i forskellige farver

Fløde

Skræl din hvide rodfrugt og skær den i stykker, i en gryde kommes lidt smør og sauter den heri, tilsæt så fløde og kog til de er møre. Sigt væden fra og gem den. Blend og tilsæt evt. lidt

fløde for at fa den flot lind, den skal være glat, smag til med salt og peber kom den evt. på sprøjtepose.

 

Riv dine gulerødder pa den lange led og kom dem op i vand gerne med en isterning. Kom pa køl til servering. Riv også en rødbede i skriver, du skal bruge ca. 12 skiver rødbede og 12 flotte gulerødder. Kom i vand hver for sig.

 

 

Grønkål

Krydderurter

Ordne grønkål i små buketter ca.4 til hver og krydr dem med salt og peber og lad dem stå til servering. Ordn dine krydderurter til pynt.

 

 

 

Brød:

½ l vand

olie

sukker

salt

6-700g mel

Til forretten skal vi have nybagt brød eller boller.

½ liter koldt vand med olie, sukker og salt røres på maskine, der tilsættes mel (her er ingen regler for hvilken slags) så dejen slipper, den skal klistre. Kommes i skål og sættes pa køl eller bord til den har hævet dobbelt størrelse.

Dejen tages let med fingrene, der skal ikke æltes for meget. Kom dejen direkte pa bagepapir eller i smurte forme og lad dejen efterhæve ca. 20

min. Kom brødet i en varm ovn 190 gr. Og bag til bunden er gylden.

Tag brødet/bollerne ud af formen og lad dem hygge sig min. 20 min før du skære i dem.

 

 

 

 

  Jeg skal nok vise hvordan jeg havde tænkt mig at anrette forretten. 

 

 

 

 

 
Kirsten Enemark 11sep2014