|
|||||
Svinekæber | |||||
12-15 svinekæber 1 gulerod porre 1 pastinak 1 alm løg 1 l. bouillon 1 god mørk øl krydderurtebuket
|
Ordne svinekæber fra det værste fedt og den største sene. Brun kæberne af på en pande med varm olie. Brun af på alle siderne af kæberne, kom kæberne i et fad og kom brunede urter hen over. Tilsæt øl og bouillon og braisere kæberne i ca. 1 1/2 time ved 190 gr. De skal være møre men ikke falde fra hinanden de skal jo varmes op igen. Når kæberne er møre sigtes væden fra og kommes op i en gryde, hvori der er brændt løg, krydderurter og nedkogt balsamico med en smule rødvin. Væden skal reduceres til en kraftig sauce der godt kan tåle at blive smørmonteres lige enden servering.
De hvide rodfrugter.
Skræl dem og skær fire små
eller to store i stykker kom dem op i en gryde og tilsæt vand kog dem møre
uden salt. Når de er møre sigtes væden fra og kommes op i en skål til evt,
senere brug. Blend rodfrugterne, det er vigtig at pureen bliver blendet helt
fint og her kan i tilsætte halv væde og fløde.
Skær de sidste rodfrugter i
kvarte på langs og bag dem med en smule sukker, olie, salt og peber. Bag ved
150 gr. så de ikke bliver for mørke. Når de er møre tages de ud af ovnen og
gemmes til servering. |
||||
|
|||||
Cremet perlebyg med soltørret tomat og prima donna ost. |
|
||||
2 skalotteløg 1 spsk. rapsolie 300 g perlebyg Ca. 4 dl. Hønseboullion Ca. 3 dl. Fond fra kæberne
300 gr. Snitte bønner eller
mantoutærter 80 gr. Prima donna
Soltørret tomat i olie skåret
i stykker Salt og peber |
Pil skalotteløgene, hak dem fint og steg dem ved svag varme til de er klare. Kom byggen i og steg den med i ca. et min. Kom 4 dl. Kogende bouillon på og lad det koge i ca 20 min. Du skal holde øje og evt. tilsætte mere væske. Konsistensen skal hele tiden være grødagtig og våd. Når byggen er færdig kogt, tages gryden af blusset og der sættes låg på. Ved servering varmes grøden op og det tilsættes snittede grønne bønner eller ærter. Soltørret tomat og der smages til med salt, peber og ost. Til sidst vendes det hele med hakket kørvel og brøndkarse.
|
||||
Anretning |
Varm kæberne op i ovnen med en
smule fond. Og varm saucen op og monter den med koldt smør. |
||||
10okt2013 Kirsten Enemark |
|||||
|
|||||
|
|||||
|
|
||||
|
|
||||
|
|||||
|
|
||||
|
|||||
|
|