Fasan consomme med hummer: |
|
½ l. kraftig kalve fond
2 fasan høner
¼ knold selleri timian
hvidløg |
Skær grøntsagerne i fine terninger. Sauter dem i olie 3 min. tilsæt de hakkede krydderier, sauter 1 min., tilsæt kalvefond og 1 l. vand, koges igennem.
Fasan, løsne lårene, koges heri i 10 min. og tages op. Brystes skæres fra. Hummeren brækkes ud og koges i fonden. Halen koges 10 min. Klørerne koges 8 min. Klørerne hakkes i mindre stykker og koges med 40 min. med fasan skrog og skaller af hummer halen, hvor kødet er pillet ud.
|
På en side tallerken serveres hummer/fasan lasagne: |
|
|
|
Filo medaljoner: |
|
1 pk. Filo dej usaltet smør |
2 -3 1ag Filo dej lægges sammen med smeltet smør, udstikkes i cirkler eller deles i firkanter ca 3 x 3 cm. ca 20 stk, bagespå bagepapir i ovn v. 240° få min. |
|
|
Spinat Sauter: |
|
hele spinatblade
smør |
Spinaten vrides for vand, hakkes med kniv, krydres med S+P, sauteres i smør tilsmages med revet muskat nød. |
Hummerbisque: |
|
1 gulerod
3 cl. cognac fiskeskrog piskefløde |
De rå hummer skaller sauteres i varm olie, uden at brune, tilsæt grøntsager og krydderi, omrør grundigt, tilsæt cognac, flamber, tilsæt hvidvin og vand samt fiske rester. Lad fonden koge under låg co. 20 min. sigt suppen gennem fin trådsigte. Kog fonden i gennem jævn let med maizena og smag til med piskefløde og cognac. |
|
|
Servering: |
|
På en varm tallerken garneres filo medaljoner med sauterede spinatblade, skiver af hummer hale kød og fasan bryst.
|
|
|
|
dec 2003 |
|