Filet mignion Arabica:

2 stk. svinemørbrad

4 faste julesalat

100 g smør
salt
pebermøIIe
dl. Fond
lidt frisk ingefær

revet muskatnød

 

persille 

½ kop stærk kaffe


 

Stærk kaffe:

12 g kaffebønner'

½ kop vand.

Del julesalaten på langs og brun den kort i smør. Dæmp varmen læg låg/folie over og lad den salaten simre i ca. 20 - 25 min.

Skær svinemørbraden i 2 cm. tykke bøffer. Steg den i ca. 2 min. i lidt smør på hver side, krydder med salt og peber.

Mens bøfferne steger koges fonden, ingefær frisk revet (ca. ½ teske), kaffe, muskat, det kolde smør piskes i. Fordel saucen på de varme tallerkener. Læg bøfferne på og julesalaten ovenpå og server straks, evt. drysset med groft hakket persille
 

 

 

 


 

Polenta:

 

1 l. vand

200 g majsgryn

½ tsk. salt

pebermøIIe

25 g smør

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys lidt efter lidt majsgryn i, og rør hele tiden med en grydeske. Gryden skal koge ved svag varme i ca. 15 min. under omrøring så det ikke brænder på. (Pas på det bobler og sprøjter en del) Smør ,salt og peber tilsættes med mod slutningen af kogetiden.
Hæld polentaen i et ca. 1 cm. tykt lag i en smurt form el. lig. Stilles koldt.

Før serveringen vendes polentaen ud af formen udstikkes eller skæres i snitter. Rist dem i lidt smør et par minutter på hver siden, til de er sprøde og varme inden i
, læg dem på køkkenrulle. Garner bøfferne med dem.