Flamberede Figner i marengs rede.

½ dl. rene æg.hvider

125 g florsukker

 

Bagepapir

De rene kolde æg.hvider piskes næsten stive, tilsættes florsukkeret, og piskes, så fadet kan vendes.

Sprøjtes på bagepapir som "reder" med bund og kant, bages ved 120°c i ovn i ca. 45 - 50 min.
 

Obs:
Husk skål og ris skal værer pinlig rene og helst afkølet ved piskningen

Flamberede figner:

 

1 friske figner
30 g. Smør
1 spsk Melis

saften af 2 Appelsin

Whisky

 

Skær den friske figner i ½ .
Sukkeret karamelliseres på panden, tilsættes smør og appelsinsaften, de delte figner vendes heri og flamberes med whisky.

Anrettes i de sprød bagte marengs reder med en kugle parfait på toppen.
 

 

 

Kastanie parfait:

 

½ dl æg. blommer

2 spsk. Melis
½ dl. kastanie creme

¼ l. piskefløde

Sukkeret og æggeblommerne piskes sammen til en lys og skummende masse, tilsættes kastaniecremen. Pisk fløden og bland den forsigtigt i æg/kastanie massen, fryses let i en lidt flad skål.