Hasselnøddekage med efterår.

 

Hasselnøddekage

 

25 gr. Hasselnødder

Skal fra en citron/appelsin

10 gr. Brun farin

1 dl. sukker

3 æg.

1 ½ dl. mel

1 tsk. Bagepulver

90 gr. Smør smeltet

 

Tænd ovnen pa 145 gr.

Smelt smørret.

Tag en skal og kom hakkede nødder, sukker, farin og skal fra frugt. Rør rundt, kom et æg i af gangen og rør ikke for hurtigt, tilsæt mel og bagepulver og rør sammen, vend forsigtig smørret i lidt af gangen. Kom det op i smurte forme og bag ca. 15-20 min.

 

   

Karamelliserede æbler.

 

2 æbler.

75 gr. Sukker.

1 klat sm0r.

 

Æblerne skrælles og skæres i 16 stykker.

Kom sukkeret pa en pande og lav en lys karamel, kom lidt smør på og tilsæt så dine skrælledeæbler i både, skru ned for varmen og lad dem simre ved svag varme til de er gyldne og møre.

Hvis du er bange for karamel kan du gøre dem færdige i ovnen ved. 150 gr.

 

 

Chips.

 

Æbler

Tag et æble ellers flere nar man nu er i gang.

Skyl det og tag kernehuset ud, skær æblet i skiver og vend det i æblecidereddike med det samme så de ikke bliver brune. Kom dem herefter pa bagepapir og pensl med smeltet smør .

Bag dem i varmluft ovn 150 gr. Ca. 25 min. De er stadig bløde nar de kommer ud af ovnen, men lad dem k0le af pa en rist. Drys med smagsgiver (salt, kanel, lakrids)

 

 

Toffie.  

kondenseret mælk

Den kondenseret mælk skal koges i tre timer under vand. Det kan holde sig pa køl i flere måneder hvis der ikke kommer snavs i. Og det er altid rart at have til kager og desserter.

I dag kommes der lidt rørt toffie op i en sprøjte pose.

 

 

Creme fraiche

Creme fraiche 38 % piskes op med vanilie korn, flormelis og evt. hakket mynte kommes på sprøjte pose og gemmes til anretning.

 

 

 

Jeg skal nok vise hvordan jeg havde tænkt mig at anrette desserten.

   

 

 

 
   
Kirsten Enemark 11sep2014