Meuniére stegt Hvilling på gratineret spidskål. | |
Gratineret spidskål: |
|
1 spidskål 3 tomater 1 squash 2 fed hvidløg frisk basilikum revet mozzarella |
Del spidskålen i både og blancher den i kogende letsaltet vand. Skær stokken af og læg den i et smurt ovnfast fad. Del tomaterne og squash i små tern og bland dem med det knuste hvidløg og den skårne basilikum. Fordel det over kålen. Drys et let lag af mozzarella ost over. Tilbered det i ovnen ved 200°c i ca. 15 18 min. (ikke varmluft) Hvillingen er en saltvandsfisk, kødet er fint hvidt, tilberedes bedst med skindet på grundet det løse kød. |
Hvilling: |
|
1 hvilling filet pr. person 40g pinjekerner hvedemel olie +smør 40g rosiner 2 appelsiner
|
Fileter Hvillingen pluk evt. nervetråde ud del den i 2-3 stk. Vend den i mel blandet med salt og peber.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er brune på alle sider. Gem dem til senere.
På en varm slip-let pande steges fisken fra skindsiden i ½ olie og ½ smør ved middel varme i ca. 3. min. krydr måske igen. Vend fisken og tilsæt pinjekernerne, rosiner og saften af appelsinerne. Lad fisken simre i saucen i 2 min. |
|
|
Servering: |
|
Læg fisken på den gratinerede spidskål. Ved tallerken servering draper med saucen
Ved fadservering serveres a´part. |
|
januar2008 |