Meuniére stegt Hvilling på gratineret spidskål.

Gratineret spidskål:

1 spidskål

3 tomater

1 squash

2 fed hvidløg

frisk basilikum

revet mozzarella

Del spidskålen i både og blancher den i kogende letsaltet vand.

Skær stokken af og læg den i et smurt ovnfast fad.

Del tomaterne og squash i små tern og bland dem med det knuste hvidløg og den skårne basilikum.

Fordel det over kålen.

Drys et let lag af mozzarella ost over.

Tilbered det i ovnen ved 200°c i ca. 15 18 min. (ikke varmluft)

Hvillingen er en saltvandsfisk, kødet er fint hvidt, tilberedes bedst med skindet på grundet det løse kød.

Hvilling:

1 hvilling filet pr. person

40g pinjekerner

hvedemel

olie +smør

40g rosiner

2 appelsiner

 

Fileter Hvillingen pluk evt. nervetråde ud del den i 2-3 stk. Vend den i mel blandet med salt og peber.

 

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er brune på alle sider.

Gem dem til senere.

 

På en varm slip-let pande steges fisken fra skindsiden i ½ olie og ½ smør ved middel varme i ca. 3. min. krydr måske igen. Vend fisken og tilsæt pinjekernerne, rosiner og saften af appelsinerne. Lad fisken simre i saucen i 2 min.

 

 

Servering:

 

Læg fisken på den gratinerede spidskål.

Ved tallerken servering draper med saucen

 

Ved fadservering serveres  a´part.

januar2008