Jomfruhummerbisque (suppe)

Ingredienser til 4-6 prs.

3-4 pæne jomfruhummer pr. person.
2-3 spsk. oliven olie,
1 spsk. tomatpure,
1 stilk timian,
2-3 spsk. Paprika,
2 fed hvidløg i tern,
½ porre i
stykker,
½ persillerod i stykker,
½ fennikel i stykker,
½ flaske hvidvin,
lidt pernod eller noget andet der smager af lakrids,
1/4 1 piskefløde,
½ l fiskefondlbouillon.
Tag jomfruhummerhalerne ud af deres skal og fjern deres tarm. Kom jomfruhummerhalerne i en skål og stil dem på køl.
En stor gryde varmes godt op med oliven olie, herpå kommes skallerne og de skal brændes godt igennem ved meget varme, knus dem gerne med en grydeske imens de varmes op, kom hvidløg, timian og paprika på, steg det igennem. Og nu skal I fjerne skallerne ud til siden så I kan brænde tomatpureen af, når det er gjort kommes der pernod på, og skallerne skal nu flamberes. så pas på(mad med ild i).
Så kommer du grønsagerne på, rør godt rundt og kom hvidvin og fiskefond på,( der skal være væske til at det dækker)
Dette skal koge i 25 min, husk at skum af imens. Lad suppen trække i 10 min, og sigt den så du får alt væsken med. Hvis du ikke synes den smager af nok så kog den lidt ned. Kom fløde på og Smag til med salt og peber, men pas på med saltet. '
Varm halerne i oliven olie på en varm pande i et par min. Dryp dem af og læg dem i en dyb tallerken, herpå kommes den varme suppe, som du evt, kan piske op med lidt koldt smør. Pynt suppen efter eget valg. Jeg elsker selv min suppe med citronolie, hakkede hasselnødder, kørvel og dild.

 

 
Kirsten Enemark

 

april 2012