Kaninfilet med tapanade:
|
|
Kaninrygge 2 gulerødder 2 løg 1 porre 2 stilk bladselleri 3 dl . hvidvin 4 spsk. olie salt & pebermølle olivenolie |
Kaninryggen udbenes, knoglerne hakkes i stykker – brunes let i en gryde, med de skåret gulerødder – løg – porre -selleri. Kom vinen ved og kog det ind, spæd med lidt vand lad det koge ca. 20. min.. Fonden sigtes.
Stege skyen og grundfonden koges sammen med 2 spsk. tapanade (jfr. nedenfor) og lidt olivenolie.
|
|
|
Tapenade: |
|
2 fed hvidløg 3 kviste rosmarin dijon sennep citronsaft salt + peber
|
Rosmarinen ribbes – hvidløg knuses – det hele finhakkes og blandes med dijon og citronsaft. Ovnen opvarmes til 180°c. De udbenede fileter og mørbrad (og det tynde kødlag fra ribbenene) krydres med s+p på indersiden og smøres med tapenade. Derpå rulles det tynde lag omkring fileterne og snøres med køkkentråd. Brunes i olie og steges i ovn 12 min. dryppes med stegesky. Evt. fra fond gryden. Lad den hvile 10. min. under stanniol. |
|
|
|
Garniture: |
Langtidsbagte rødløg: |
|
4 rødløg 6 kviste timian 2 tesk. melis lidt olie salt & pebermølle |
Pil løgene. Skær dem i kvarter fra rod til top. Vend den med mange timiankviste - sukker – olie – salt –peber, sæt dem i ovnen bag den langsomt i 45 min. ca. 160°c. |
|
|
Kartoffel gratin: |
|
2 kartofler ¼ knold selleri 75 g dansk mester 2 dl. madlavnings fløde lidt hakkede nødder |
Skær kartofler – knold selleri – og ost i ens tern – læg det i et smurt ovnfast fad krydder med s+p og hæld fløde hen over. Drys med hakket nødder bag kartoffel gratinen ca. 45. min sammen med rødløgene. |
|
|
|
Servering: |
|
Kaninfileten afsnøres – skæres skråt over på midten og garneres med rødløg og kartoffelgratin. Pyntes med krydder grønt.
|
|
|
efterår 2005 |