Kaninfilet med tapanade:

 

Kaninrygge

2 gulerødder

2 løg

1 porre

2 stilk bladselleri

3 dl . hvidvin

4 spsk. olie

salt & pebermølle

olivenolie

Kaninryggen udbenes, knoglerne hakkes i stykker – brunes let i en gryde, med de skåret gulerødder – løg – porre -selleri. Kom vinen ved og kog det ind, spæd med lidt vand lad det koge ca. 20. min.. Fonden sigtes.

 

Stege skyen og grundfonden koges sammen med 2 spsk. tapanade (jfr. nedenfor) og lidt olivenolie.

 

 

Tapenade:

2 fed hvidløg

3 kviste rosmarin

dijon sennep

citronsaft

salt + peber

 

Rosmarinen ribbes – hvidløg knuses – det hele finhakkes og blandes med dijon og citronsaft. Ovnen opvarmes til 180°c. De udbenede fileter og mørbrad (og det tynde kødlag fra ribbenene) krydres med s+p på indersiden og smøres med tapenade. Derpå rulles det tynde lag omkring fileterne og snøres med køkkentråd. Brunes i olie og steges i ovn 12 min. dryppes med stegesky. Evt. fra fond gryden. Lad den hvile 10. min. under stanniol.

 

 

 

Garniture:

Langtidsbagte rødløg:

 

4 rødløg

6 kviste timian

2 tesk. melis

lidt olie

salt & pebermølle

Pil løgene. Skær dem i kvarter fra rod til top. Vend den med mange timiankviste - sukker – olie – salt –peber, sæt dem i ovnen bag den langsomt i 45 min. ca. 160°c.

 

 

Kartoffel gratin:

 

2 kartofler

¼ knold selleri 

75 g dansk mester

2 dl. madlavnings fløde

lidt hakkede nødder

Skær kartofler – knold selleri – og ost i ens tern – læg det i et smurt ovnfast fad krydder med s+p og hæld fløde hen over. Drys med hakket nødder bag kartoffel gratinen ca. 45. min sammen med rødløgene.

 

 

 

Servering:

 

Kaninfileten afsnøres – skæres skråt over på midten og garneres med rødløg og kartoffelgratin.

Pyntes med krydder grønt.

 

 

 

efterår 2005