Små krabbe- fritter med safran ris og sauce ravigotte:
Dej:

1 dl vand

25 g. smør

1 dl. mel
1 æg
salt

pebermølle

Start med dejen:

Bring vand og smør i kog. Tag gryden fra varmen og hæld al melet i på en gang. Rør rundt til en jævn masse. Rist det godt over varmen til det slipper gryden, lad det afkøle lidt, tilsæt æg, smag til med salt og peber. Dejen skal have en grødagtig- konsistens; er den uhåndterlig stiv tilsæt lidt vand. Hæld dejen i en skål og stil den til afkøling.

1kg. Krabbeklør ( 125 g. krabbekød)

125 g. dampet torsk 1 rød peber
2 spring løg
1 spsk. ingefær

lidt olie
tabasco sauce
salt
olie til stegning

Forbered krabbekød og damp torsken, begge dele godt afdryppet og i småbidder. Skær peberfrugten og spring løg i små bitte tern og skræl og riv den friske ingefær. Kom lidt olie i en gryde og sauter spring løg og peberfrugt sammen med ingefær et par min. til det ikke længere afgiver væde. Lad det køle af.

Bland krabbekød, torskekød, grøntsags blanding samt dej og smag til med et par dråber Tabasco sc.
Varm en frituren til ca. 160/180 °c. tag en ske og steg ca. 4 a 5 små boller af gangen til de er gyldne. Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

   
Ris pilaw:

 

1 løg

safran
25 g. smør

1 dl. ris
2 dl. vand

salt
25 g. smør

Serveres på en pilaw af ris:

Fint hakket løg dampes et par min. i smørret sammen med et par tråde safran, uden at brune; tilsæt risene og omrør til risene har opsuger smørret. Vand tilsættes,1½ gange risenes kvantum, kog igennem, dæk med bagepapir og låg, damp risene over svagt varme ca. 14 min. Lad risene trække under låg ca. 8 a 10 min. tilsættes kold smør og tilsmages med salt.

   
Sauce Ravigotte:  

1 chalotteløg

1 dl . hvidvin

1 dl. piskefløde

Ravigotte
50 g. smør

Pil og fint fint hak løg indkog den med hvidvin, tilsæt piskefløden, smag til med ravigotte, monteres med smør.

Kogning af krabbeklør:
Sæt en stor gryde saltet vand over, tilsat lidt dild stilke. Medens vandet kommer i kog, renses kløerne i rende koldt vand. Kom kløerne i det kogende vand, lad det koge op igen. Kog kløerne småt i 10 min. og tag gryden fra ilden.. Lad kløerne trække 15 min. i lagen. Tag dem op og lad dem køle af.