Krabbesouffle.

1 kg. Krabbeklør

30 g smør

2 spsk. hvedemel

2½ dl. mælk

2 spsk. revet parmasan

Salt & peber

½ revet muskat nød

½ dl. fløde

2 æggeblommer

4 æggehvider

 

Spray til forme

Souffleforme

 

Giv kløene et slag med en ske.  Koges i kogende vand tilsat salt.  Ca. 10 min.

Tag dem op og lad dem afkøle, pil kødet ud, Del krabbekødet i mindre stykker.

 

Smelt smørret i en gryde rør melet i, bag det godt af tilsæt langsomt mælken under omrøring, så det bliver en glat ensartet dej.  Lad den koge/riste et par min. til den slipper gryden.

 

Tilsæt krabbekødet og parmesanen, krydr med s & p samt revet muskat.

Rør fløden med æggeblommer og vend det i gryden. Bring det nær kogepunktet under omrøring, det må ikke koge, tag gryden fra varmen lad det afkøle lidt.

 

Pisk æggehviderne stive og vend dem i krabbeblandingen

 

Fyldes i de omhyggeligt smurte souffleforme.  Formene fyldes kun ¾ op.

Sættes straks i 225°c varm ovn i ca. 15 min.

Serveres omgående, ellers falder soufflen sammen.
 

 

Servering:

 

OBS: det er en gylden regel gæsterne venter på souffle – aldrig omvendt.

31. marts 2008