Krabbesouffle. |
|
1 kg. Krabbeklør 30 g smør 2 spsk. hvedemel 2½ dl. mælk 2 spsk. revet parmasan Salt & peber ½ revet muskat nød ½ dl. fløde 2 æggeblommer 4 æggehvider
Spray til forme Souffleforme
|
Giv kløene et slag med en ske. Koges i kogende vand tilsat salt. Ca. 10 min. Tag dem op og lad dem afkøle, pil kødet ud, Del krabbekødet i mindre stykker.
Smelt smørret i en gryde rør melet i, bag det godt af tilsæt langsomt mælken under omrøring, så det bliver en glat ensartet dej. Lad den koge/riste et par min. til den slipper gryden.
Tilsæt krabbekødet og parmesanen, krydr med s & p samt revet muskat. Rør fløden med æggeblommer og vend det i gryden. Bring det nær kogepunktet under omrøring, det må ikke koge, tag gryden fra varmen lad det afkøle lidt.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i krabbeblandingen
Fyldes i de omhyggeligt smurte souffleforme. Formene fyldes kun ¾ op. Sættes straks i 225°c varm ovn i ca. 15 min.
Serveres omgående, ellers falder soufflen sammen. |
|
Servering: |
|
OBS: det er en gylden regel gæsterne venter på souffle – aldrig omvendt. |
31. marts 2008 |
|