Mandel tærte semifreddo (is).

Dej:

1 æg
125 g. melis

125 g. mel.
 

Pisk æg og sukker sammen med 1-2 spsk. varmt vand til massen er let og cremet. Vend melet i lidt efter lidt, indtil dejen slipper fadets sider (lad hvile et par min.). Rul den ud pa melstrøet bord og læg den i en smurt springform, Prik dejen med en gaffel og fordel fyldet ud over bunden.
 

Fyld.

4 æg
250 g. sukker
Revet skal af øko citron
250 g. smuttede mandler, fint malet
1 knivsp. kanel
 

Pisk æg og sukker til en cremet masse. Vend revet citronskal, hakkede mandler og kanel i. Fyld det på bunden. Bag tærten i en forvarmet ovnm ved 180°c i ca. 30 min. indtil overfladen er gyldenbrun. Lad tærten køle af i formen.

Pynt:

Revet chokolade

Flormelis

Nar den er kold tages den ud af formen og pyntes med revet chokolade og sigtet flormelis
 

Semifreddo is.

4 past. æggeblommer

4 spsk. rørsukker

250 g. mascarpone
½ dl. piskefløde
150 g. blød nougat (dyb frosset)
 

Pisk æggeblommer og rørsukker til en ensartet mørkegul masse. Vend mascarponen i (må gerne klumpe lidt) Pisk fløden til let skum. Hak den iskolde bløde nougat groft og vend stykkerne i. For formene med film. Hæld iscremen i, dæk med film og indfrys dem

11nov2010 Hellebæk