Mandel tærte semifreddo (is). |
Dej: | |
1 æg
125 g. mel. |
Pisk æg og sukker sammen med 1-2 spsk. varmt vand til massen er let og
cremet. Vend melet i lidt efter lidt, indtil dejen slipper fadets sider (lad
hvile et par min.). Rul den ud pa melstrøet bord og læg den i en smurt
springform, Prik dejen med en gaffel og fordel fyldet ud over bunden. |
Fyld. |
|
4 æg |
Pisk æg og sukker til en cremet masse. Vend revet citronskal, hakkede mandler og kanel i. Fyld det på bunden. Bag tærten i en forvarmet ovnm ved 180°c i ca. 30 min. indtil overfladen er gyldenbrun. Lad tærten køle af i formen. |
Pynt: |
|
Revet chokolade Flormelis |
Nar den er kold tages den ud af formen og pyntes med revet chokolade og
sigtet flormelis |
Semifreddo is. |
|
4 past. æggeblommer 4 spsk. rørsukker
250 g. mascarpone |
Pisk æggeblommer og rørsukker til en ensartet mørkegul masse. Vend mascarponen i (må gerne klumpe lidt) Pisk fløden til let skum. Hak den iskolde bløde nougat groft og vend stykkerne i. For formene med film. Hæld iscremen i, dæk med film og indfrys dem |
11nov2010 Hellebæk |
|
|
|
|
|
|
|