|
||
|
||
4 pers |
||
|
||
Svinemørbrad i bacon. |
|
|
1-2
svinemørbrad 1-2 æg lidt fløde
timian
|
Mørbradene ordnes og marineres gerne i et døgn.
Varm en pande op og brun din mørbrad pænt af på begge sider, krydr med
kværnet peber og en smule salt. Kom dem op på et stykke papir så fedtstof
fjernes. Lad
farsen hvile, mens du kommer sølvpapir på bordet, og herpå 2 gange film lagt
en cm over den anden film, husk det skal passe til mørbradens længde. Herpå
lægger du bacon, så de rammer hinanden. Og på baconen smør du din
soufllefars i et ret tyndt lag. til sidst ruller du Læg pakken i en bradepande og kom den ind i ovnen 20 min ved 190 gr. Tag den ud og lad den trække. Pak den ud giv den evt. grill til baconen er sprødt. |
|
|
|
|
Flødestuvede svampe |
|
|
500
gr. blandede svampe 1 pose spinat ½l fløde olie, smør
|
Svampene ordnes og skæres i mindre stykker eller rives alt efter hvilken svamp du har fat i. Skalotteløget snittes fint og hvidløgene hakkes.
Kom en smule olie på en pande sammen med en
klat smør og rist dine svampe sprøde, og gem saften til du er færdig med at
Halvdelen af spinaten blancheres, væsken vrides ud, gem til saucen og sæt resten til side.
Tilsæt dine svampe den blancherede spinat før servering og smag til igen. Det hele kan laves klar, men så skal du være forsigtig med genvarmning af fløde saucen, den sætter sig nemt. |
|
|
||
Den nemme Kartoffel rösti. |
|
|
3-4 gode gamle kartofler med god stivelse. 1 æg en
smule fløde. |
Pisk æg med fløden evt med lidt tørret krydderurt. Smør kartoffel formene, fx muffinsforme. Rive kartofler i strimler på et råkost jern eller mandolin. kom dem op i en skål og kom salt, peber og tørret krydderurt i. fordel dem i formene og pres dem let, fordel æggemassen ud over dem og bag ca. 30 min ved 180 gr. Når de er færdige kan man vende dem ud og have dem klar på en bageplade. |
|
|
||
Før servering/anretning |
Sauter din spinat i smør på en pande eller en gryde. Varm rösti'er op. Kom
kødet på et spækbræt og ha en dryp bakke klar, dvs et viskestykke på noget
med kant til saften fra mørbraden.
4 varme tallerkener.
fordel svampene og saucen i bunden af tallerknerne og kom to små tornadoer
på hvert svampe bjerg og rösti i toppen. |
|
|
||
Kirsten Enemark 07jan2015 |
|
|
|
||
|
||
|
||
|
||
|
|
|
|
||
|
|
|
|
||
|
|