Klassisk torsk som nytårs forret på Kirstens måde

 

4 pers.

 

Torsk

 

200 gr. Torsk

 

Skær filet'en af torsken og kom dem op i en bradepande, krydr den med Salt, peber og en god oliven olie. Sæt til side et par timer på køl.
Torsken skal have et par minutter i ovnen bliv og hold øje, det er max 5 min ved 200 gr.

 

1 l fiskefond

urter

Fiskefond:

Rens fiskeben for blod i koldt vand, kom den op i en gryde og dæk med koldt vand, kog det op og lad det simre på kogepunktet i 10 min, sluk og skum af, gentag det en gang til og kom så lidt lyse urter på og kog en sidste gang. Sigt fonden uden af få bundfald med op i en ren gryde og kog den halvt ind.

 

løg

hvidvin

peberrod

fløde

salt, peber, sukker

Og så saucen:

Kom et halv snittet løg op i en gryde, kog det ned med hvidvin og tilsæt så fiskefond og peberrod. Kog den halvt ned og tilsæt så fløden. Nu skal det koge til den rette smag og konsistens. Sigt saucen og sæt til side, den skal evt. have lidt mere revet peberrod før servering. Peberrod sauce skal smages til med salt, peber og sukker. Evt. lidt eddike.

   

Kartoffelpuré

 

2 bagekartofler

smør, olivenolie

grov sennep,salt,peber

Kartoflerne skrælles og koges møre i vand uden salt, kommes gennem et kartoffel jern og røres herefter op med smør og olivenolie, smages til med grov sennep, salt og peber. Sættes til side.

 

 

Rødbeder

 

2 rødbeder

--som støv

 

Rødbeden skrælles og rives i lange strimler og kommes i ovnen ved 120 gr. I ca. 2 timer køles af og køres på en blender.

 

--som bagt

Kom en hel rødbede i ovnen og bag den ca. en time, tag skralden af og skær den i skæve, fine stykker og lun den op i hvidvin eddike før servering.

 

 

Sure løg

 

1 rødløg

groft salt

Snit bunden af et rødt løg og sæt det på groft salt og bag det mørt i ovnen ca. 45 min. Tag skralden af og lun også løget i en smule hvidvins eddike.

 

 

Pocherede æg

 

4 æg

eddike

Vand sættes over og koges med eddike ca. 2 spsk. Ægget slås op i en skål og krydres med salt og peber, hav en anden skål med koldt vand klar til det færdige pocherede æg.

Når vandet i gryden er på kogepunktet kommes ægget i og der laves rotation med vandet, så hviderne samler sig om blommen. Ægget skal pocheres mellem 5-7 min,og kommes herefter op i koldt vand, og hinderne fjernes. Gemmes til anretning.

Æggene kan sagtens laves i forvejen. Og kan fint holde sig på køl.

 

 

 

 
 

før anretning skal der varmes puré, rødbeder, løg, sauce og tallerkner.

 

 

Kirsten Enemark nov 2015