Syltede pærer med ingefær skum og karamelliseret nødder.

 

4 pers

Syltede pærer

 

4 fine pærer, gerne faste i kødet og ikke for modne

1 dl. Vand

1 dl. Sukker(90 gr.)

2 dl. Bær(100 gr.) tyttebær, solbær, brombær

1 vanilje stang

 

Kom vand, sukker og bær i en gryde og varm op.

Skræl pærerne, lad stilken være på, og lad kernehuset være. Kom dem op i væden og når de alle er klar så sku op for varmen og lad dem simre ca. 10 min. Mærk om de er bløde men stadig med bid. Tilsæt lidt citron saft. Lad dem trække til de er kolde i væsken og tag dem op og fjern kernehuset og skær dem lige i bunden. Gem væden kog den evt. ned til pære sirup.

 

   

Karamelliserede nødder/mandler.

 

en lille håndfuld nødder/mandler

Rist nødderne på en varm pande, hvis der er skaller på kan de fjernes i et stykke ved at gnubbe (hasselnødder), ikke nødvendig ved øko mandler.

Smelt sukker og citronsaft på en pande til sukkeret er gyldnet. Tilsæt så nødderne/mandlerne og vend rundt i sukkeret så alle nødderne/mandler bliver belagt med  smeltet sukker.

Kom dem op på bagepapir og køl af..

Hak dem groft med en multihakker  eller med en kniv..

 

 

 

Skum med ingefær.

 

3 spsk. syltet ingefær

2 dl. Fløde

 

Lad ingefær og fløde trække sammen minimum to timer. Sigt ingefær fra og pisk som til skum lige før servering.

 

 

Kirsten Enemark 8 januar 2015

 

 

 

 

 

 

 
 

 

   
   

 

 

 

 
   
 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anretning.

Kom fløde op i et serverings glas og anret pæren herpå, drys med hakkede nødder og mynte…