Porterglaserede figner med kanel og stjerneanis samt portersabayonne sauce:

12 moden figner

2 dl. porter
50 g sukker
1 stang kanel
1
- 2 stjerneanis

Kog sukker, kanel, stjerneanis ind til det halve. Tilsæt fignerne og lad dem simre 2 - 4 min. i lagen.

Sabayonne sauce:

 

1 dl. porter

50 g. sukker

2 æg.blommer (pasteuriseret )

Pisk ingredienserne sammen, legér, langsomt over svag varme den skummende sauce til den tykner.
 

 

 

Servering:

 

Anret portersabayonne i dyb tallerken.

 

Vanilleiscreme kan anbefales som tilbehør

     

En mørk sød portvin med valonøddesmag serveres til.

Parfait is:

 

½ dl. past. æg.blommer
½ dl. florsukker

1 stang vanillie

2 dl. piskefløde

De pasteuriserede æggeblommer piskes hvide med florsukkeret, sammen med marver af en stang vanilje. Pisk fløden næsten stiv, og bland den forsigtigt i æggemassen indfryses i en flad skål.