Porterglaserede figner med kanel og stjerneanis samt portersabayonne sauce: |
|
12 moden figner
2 dl. porter |
Kog sukker, kanel, stjerneanis ind til det halve. Tilsæt fignerne og lad dem simre 2 - 4 min. i lagen. |
Sabayonne sauce: |
|
1 dl. porter 50 g. sukker 2 æg.blommer (pasteuriseret ) |
Pisk ingredienserne sammen, legér, langsomt over svag varme den skummende sauce til den tykner. |
|
|
Servering: |
|
Anret portersabayonne i dyb tallerken.
Vanilleiscreme kan anbefales som tilbehør
En mørk sød portvin med valonøddesmag serveres til. |
|
Parfait is: |
|
½ dl. past. æg.blommer 1 stang vanillie 2 dl. piskefløde |
De pasteuriserede æggeblommer piskes hvide med florsukkeret, sammen med marver af en stang vanilje. Pisk fløden næsten stiv, og bland den forsigtigt i æggemassen indfryses i en flad skål. |