Ris ala panna cotta med kirsebær gelé og lune kirsebær med sauce af kirsebær. |
|
|
|
Denne opskrift svarer til 8 prs. |
|
Risengrød |
|
100 gr. skyllede grødris 2 dl. Vand 6 dl. Mælk |
Vandet bringes i kog og risene tilsættes. Risene koger i vandet et par min. Mælken tilsættes og grøden bringes i kog. Grøden koger ca. 40 min ved svag varme. Rør jævnligt så den ikke brænder på. Kom den kogte grød i en skål og køl den af. |
|
|
Panna cotta med ris | |
Varm grøden op i en gryde med en smule mælk, i en anden gryde varmer du en halv liter fløde op sammen med vanilje og 75 gr. sukker, når det koger tilsætter du 3 blade udblødt husblas og smelter det over varmen, heri kommer du den lune grød og rører godt rundt. Massen kommes på små alu forme og sættes på køl, husk der skal være plads til gelé. |
|
|
|
Tag kirsebærsaft og smag til med sukker og
vand. Kog det lidt ned og tilsæt ½ blad gelatine pr. deciliter. Kom den
afkølet gelé hen over panna cottaen som er kølet af. Kom panna cottaen på
køl og lad geleen sætte sig. Tag desserten ud en halv time før servering så
den ikke er vildt kold. Panna cottaen tages ud af forme ved at løsne med en
kniv i siden på formen og så kan den løsnes ved at vride i den. Ellers kan
man sætte den ned i lidt varmt vand. |
|
|
|
Sigt kirsebær saucen og kom de hele kirsebær i ovnen ved 150 gr. Og lun dem lige før servering. Kog resten af saucen ned til den bliver tykkere den kan smages til med evt. portvin Eller cointreau. |
|
?? | |
det var vist sådan her det skal se ud | |
opskrift: Kirsten Enemark 08dec2011
|