Rokkevinge med ingefær grøntsager:

4 stk. rokkevinge

1 dl. vineddike

ingefær

1 gulerod
1 porre
1/2 selleri persille
 

 

smør
 

 

peberrod.
friske kartofler.

Rens rokkevingen under rindende koldt vand, skær de yderste spidser af.

Rens urterne, og skær dem i fine tynde strimler.

Kog rokkevingen ved svag varme, under staniol el. lign. ca. 10 min. i letsaltet vand tilsat 2 spsk. hvidvinseddike. Fiskekødet skal være let at løsne.

Tag rokkevingen op, læg den på et rent klæde, og fjern skind og ben. Hold kødet varmt.

Sigt fonden, tilsæt urtestrimlerne, smag til med salt og peber evt. lidt eddike.

Anret fisken på de varme tallerkener, garner med urtestrimlerne.
Flyt fonden fra pladen, og pisk det kolde smør i lidt efter lidt. Hæld det over fisken og pynt med hakket persille.

Serveres med kogte pillede kartofler og evt. revet peberrod.