Om os

OM NGF

stedet hvor madentusiaster mødes

NGF blev stiftet i 2010 af omkring 20 tidligere deltagere fra et FOF-hold startet i 1998 under kokken Peter Behrensdorff. Størstedelen af kursusdeltagerne fra det oprindelige hold er stadig med, hvilket vidner om den interesse, der løbende har været for projektet. Vi mødes en gang om måneden under vejledning af en dygtig kok, og på 4 timer tilbereder vi spændende retter helt fra grunden.

Filosofien er at mødes for at lære noget i hyggelige rammer, udbrede kendskabet til gastronomi og ellers som forening have minimalt administrationsarbejde. Ved en begrænset frivillig indsats fra holddeltagerne kan vi holde deltagelsesprisen på et meget lavt niveau.

OM KOKKEN

Inge Lise Dyrekær har i efteråret 2016 overtaget hvervet som gastronimisk coach. Inge Lise er en passioneret madkunstner, der er inspireret af madlavning fra hele verden med en særlig passion for middelhavskøkkenet – heriblandt det sydeuropæiske køkkens amerikanske udformning i Cajun-køkkenet, hvor traditioner fra forskellige madkulturer mødes i skøn forening. Til daglig er hun folkeskolelærer – bl.a. i madlavning. I andre perioder af sit liv har hun haft madlavning som sin levevej og lavet mad til fester, receptioner og arbejdet som køkkenchef. Inge Lise er en erfaren underviser, som både har undervist i folkeskolen, på efterskoler, og på aftenskoler. Hun har desuden undervist køkkenpersonale i kantiner og holdt foredrag om mad og traditioner.

 

HISTORIE

Fra starten af har foreningen været præget af samme entusiastiske ånd og opbakning, som har været et gennemgående fra 1998, hvor et gastronomisk hold blev oprettet i aftenskoleregi. I 2010 besluttede en gruppe af deltagerne at etablere vores egen forening for at reducere omkostningerne. Efter hårdt benarbejde lykkedes det at få startet og godkendt foreningen, der i processen fik stor opbakning fra de tidligere kursusdeltagere. Den oprindelige kok, Peter Behrensdorff, havde en stor andel i det gode sammenhold og det pæne faglige niveau, vi som amatørkokke har nået. Efter hans alt for tidlige død, trådte Kirsten Enemark til som vores dygtige og entusiastiske coach, indtil Inge Lise Dyrekjær – vor nuværende kursusleder – trådte til.

FAQs

Kontakt formanden pr mail eller telefon. Måske er der en plads ledig
Ja, så er det desværre ikke det rette sted. Der forventes et rimeligt håndelag i køkkenet, gode samarbejdsevner, vilje til at modtage vejledning og et vist overblik. Og ikke mindst interesse for at lave mad. Resten sørger vores venlige kok for at lære os.
Vi mødes i princippet anden torsdag (kl. 18-22) hver måned på en skole i Helsingør kommune (september-april). Fra efteråret 2014 på Mørdupskolen, der ligger et par minutters gang fra Espergærde station. BEMÆRK: Kontingentet for medlemmer på pt. sølle 400 kr. følger kalenderåret (altså ikke sæsonen) og betales forud, ligesom et depositum på 250 kr.. Desuden skal man påregne et beløb på i snit 275 kr. pr. gang til råvarer. Vi laver som regel 3 lækre retter fra grunden.
De skarpeste knive man har, viskestykke og et et forklæde. Foreningen har fået fremstillet eget forklæde med broderet logo (se under “Produkter”, der kan købes til en fordelagtig pris. Kontakt formanden.
Et fornuftigt håndelag i et køkken, udstrakt grad af samarbejdsvilje, holdånd og interesse for at lære nyt og få afprøvet kræfter med forskellige spændende råvarer. Madlavning handler i høj grad om samarbejde og kommunikation og at man kan levere produktet til tiden. Vi kommer for at lære men også for at have det hyggeligt, uden at hyggen tager fokus fra processen.